15-Nisan-2018

Elleriniz Titriyor Mu?

Elleriniz Titriyor mu ?


Öylesine aksiyonu bol bir ülkede yaşıyoruz ki her gün yeni bir durum, her gün yeni olaylar zinciri var.


Tüm ülkeyi şok eden Rus uçağının düşürülmesi ise neredeyse hepimizi stratejik savaş uzmanı yaptı. Basından sizler de takip etmişsinizdir. Her kafadan bir ses çıkıyor ve bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor.


Bu olaylara paralel olarak, iş dünyasında moraller düştü. Zaten uzun zamandır içimiz kararmıştı bu da hepten tuz biber oldu desem de bu aksilikler bir şekilde aşılacak.


İşte meşhur Napolyon : Para! Para! Para!


Dünyanın ayakta durabilmesi için güçlü ve dinamik bir ekonomiye ihtiyaç var. Ortak çıkarlar oluştuğu sürece hedefe giden ve tıkalı olan yolar açılıyor. İş dünyası bir şekilde işini yapmaya odaklanıyor.


11 yıllık danışmanlık ve eğitmenlik deneyimlerinde, Türkiye İş Dünyası’nın çalışmakla motive olduğuna defalarca tanık oldum. Eğer bizimkiler çalışmazlarsa, bu defa gerçekten depresyona giriyorlar. Yani aslında diyorum ki : koridorlardaki konuşmalar güzel ama sizler çalışmadan da duramıyorsunuz. Biraz küçülme, biraz durağan dönem ve sonrasında parlak dönem ! Bu bahsettiğim iyimser bir tablo. Ancak, bizler patronlar olarak “yangın var” diye odadan çıkarsak, işte o zaman işler çıkmaza girer. İlk önce patronlar olarak bizlerin moralleri yüksek olmalı ki ekibinde morali yüksek olsun.


Hatırlatmak isterim, nice dev dalgalarla boğuştunuz yıllarca... Ne develüasyonlar, kur farkları, faizler, iflaslar gördünüz. Belki işleri kurtarmak için eşlerinizin bileziklerini bile bozdurdunuz.


İşte şimdi bunca yıllardır edindiğiniz deneyimleri kullanmanın, patron olarak hünerlerinizi konuşturmanın, atak yapmanın tam zamanı !


Belki bugüne kadar riskinizi dağıtmadınız, yükü bir kaç müşteri üzerine yoğunlaştırdınız. Öyle veya böyle bir şekilde olmadı diyorsanız, bu durumdan ustaca çıkabileceğiniz fırsat zamanı.


Eğer bu olaylar karşısında başarı elde ederseniz, öncelikle kendinize olan saygınız, sonrasında da ekibinizin size olan saygıyı inanılmaz artar.


Bir cerrah, mesleği ne zaman bırakır ?

Elleri titrediği zaman.


Bakın ellerinize, titriyor mu ?

Titremiyorsa, o zaman devam. Bundan sonrasını kriz düşünsün.


Hepinize sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı yıllar dileklerimle...

Benzer Makaleler