15-Nisan-2018

Çiçekler Susuz Kalmasın


Uzun zamandır projelerin yoğunluğundan yazamadım. Geçen hafta ve bugün, birbirine benzer olaylar yine tekrar edince, kısa yazı yazayım dedim :




11 yıldır eğitimler veriyor ve yönetim danışmanlığı yaparak, şirketlerin geleceklerine yön vermek için çalışıyorum. Şirketlerde her gün sorunlar yaşanıyor. Bunlardan biri de yöneticilerin ekipleri olan dialog eksikleri!


  • Çalışanlardan biri geliyor ve yöneticisine, ben gidiyorum! diyor. Bunun karşılığında yöneticisi soruyor : neden ? ve nereye gidiyorsun ? Cevap : işte gidiyorum, çok kızdım! Sonrasında 30 dakikalık bir toplantı yapılıyor ve kızıp gitmek isteyen ekip elemanı, kalmaya karar veriyor. Ayrıca, yöneticisine yüz defa teşekkür ediyor.


Bu ve benzeri olaylarla sizler de karşılaşmış olabilirsiniz. Bahsettiğim üzere, ben de sıkça karşılaşıyorum.


Bu durum yaşanırken, karşılıklı olarak yaşanan stres de cabası. Bu stres, hem diğer çalışanlara hem de sosyal çevrenize dolaylı olarak yansıyor.


Bu durumlara karşı bir önerim var : Ekibinizdekilerle düzenli olarak iletişim kurup, onların ihtiyaç duydukları anda, onların sorunlarını çözmek yerine, onlara düşünmeyi ve problemler oluşmadan önlenebileceğini öğretiyor musunuz ? Unutmayın! Onların yaşadıkları veya yaşayabilecekleri problemler, dolaylı olarak size etki eder. Bu durum da istenmeyen bir durumdur. Bu ve benzeri etkenleri göz önünde bulundurarak, ekip arkadaşlarınızla düzenli ve kısa sohbetler yapın. O zaman faydasını görürsünüz.


Bizim evde çiçeklerimiz var. Onlara genellikle iyi bakıyoruz. Yazın tatilden döndükten sonra baktım ki hepsinin rengi solmuş; toprakları kurumuş, hatta bazılarından kötü kokular geliyor. Hemen temizleyip, suladım. Biraz bekledim tekrar suladım. Baktım ki ertesi gün yarısının rengi yerine gelmiş. Kalan yarısı ise …


Yani şunu söylemek istiyorum : Çiçekler susuz kalmasın! Solar, kurur ve giderler. Ekibinizdekilerin de başına aynı şey gelmesin. Zaman varken, onlarla konuşun!




Güzel bir gün dileklerimle,

Benzer Makaleler